Over mij

Zo begon het.

Mijn naam is Tom en ik ben 29 jaar oud. Ik ben opgegroeid in een tuinbouwbedrijf. Van jongs af aan was ik al geïnteresseerd in techniek en heb ik veel technische klusjes gedaan in de kwekerij van mijn vader. Tijdens mijn opleiding Automatiseringstechniek heb ik deze interesse verder ontwikkeld en na afronding van mijn opleiding heb ik 4 jaar gewerkt als project engineer in beveiligingstechniek.

Daarna heb ik een jaar gewerkt als werkvoorbereider bij een startup die werkplek sensoren ontwikkelde. Hier ben ik voor het eerst in contact gekomen met Desktop CNC machines en heb ik gezien hoeveel voordelen kleinschalige automatiseringsmachines kunnen bieden.
Na dit avontuur ben ik teruggekeerd naar het volgende bedrijf van mijn vader, waar ik nu al 4 jaar werk als project engineer. Hier ben ik onder andere bezig geweest met het opzetten van webshops en het automatiseren van de ICT. Sinds dit jaar ben ik parttime in het bedrijf werkzaam en heb ik meer tijd voor mijn hobby's.

De garage die te vol staat.

Een van mijn hobby's is houtbewerking. Hierbij recycle ik oude houten meubels tot nieuwe producten die ik zelf ontwerp. Langzaamaan heb ik machines zoals een Lintzaag, Vandiktebank, boorkolom, en afkortzaag aangeschaft en ben ik ook bezig met het verwerken van epoxy in houtproducten.

Daarnaast ben ik ook bezig met eigen productontwikkeling, zoals de Pokemon kaart displays & houders. De reden waarom ik ze ontworpen heb is vanwege het feit dat ik zelf op zoek was naar dit soort producten, echter waren deze niet aanwezig op de markt.
Daarom heb ik ze zelf ontwikkeld en laat ik ze produceren. De assemblage van de producten doe ik nog zelf.

Oprichting TomFulpen.nl

Naast het ontwerpen en maken van mijn producten, houd ik me ook bezig met het continu ontwikkelen van nicheproducten door middel van 3D software zoals Autodesk Fusion360. Dit geeft me de mogelijkheid om nog preciezere en innovatievere producten te creëren.

Daarnaast maak ik ook zelf mijn marketingmateriaal, zoals renders van mijn producten, met behulp van Adobe Dimensions en Photoshop. Hiermee kan ik een zo realistisch mogelijk beeld geven van mijn producten en deze op een professionele manier aanbieden.

De eerste producten die ik heb ontwikkeld, zoals de Pokemon displays en houders, heb ik een tijdje op derdenplatformen zoals bol.com verkocht en de vraag naar de producten was hoger dan ik verwacht had. Hierdoor heb ik besloten om dit zelf in beheer te gaan verkopen via mijn eigen webshop Tomfulpen, om zo nog beter aan de wensen van mijn klanten te kunnen voldoen.